BeSlack en ISA

We zijn trots om aan te kondigen dat BeSlack officieel lid is van de ISA (International Slackline Association).

Wat doet de ISA?

Het doel van de ISA is het ondersteunen en ontwikkelen van de wereldwijde slackline community en het verbeteren van de veiligheid in al de soorten van deze sport, van waterline tot highline.

De ISA bestaat uit een dagelijks bestuur (voorzitter, vice voorzitter, secretaris en een penningmeester), een adviesraad en enkele commissies en werkgroepen. De commissies werken onafhankelijk van elkaar met elk een eigen bestuur.  
Er bestaan 4 commissies:

  • De veiligheidscommissie werkt aan de standaardisatie van veilig slackline materiaal, aan de algemene veiligheidsmaatregelen en onderzoek naar slackline gerelateerde accidenten.
  • De educatie commissie heeft als doel om riggers op te leiden volgens de ISA normen en het delen van goede slackline practices met de slackline community.
  • De sport commissie ontwikkelt het sportieve aspect met het doel om erkent te worden als officiële sport. Dit jaar is er een wereld slackline klassement ontwikkelt die al de bestaande competities verzameld.
  • De natuur commissie heeft als doel de verbetering en behouden van de toegang tot slacklinezones met respect voor de natuur.

De ISA bestaat enkel uit vrijwilligers. Zin om je te engageren in de internationale slackline community

Zin om je te engageren in de Belgische slackline community? Word lid van BeSlack, post in de locale slackline groepen of maak een Slackprofil op ons slack.today platform.

Tot op de lijn met BeSlack en ISA

Tags: 
Category: 
Publié le vr, 08/01/2021 - 23:09 par Jef
We werken momenteel aan een meertalige versie van de website. Bekijk momenteel nog de FR versie voor de meest volledige informatie